ZinIn(n) - een stamtafel in Vrangendael

Nieuw initiatief van wijkontmoetingsplek Het Kruispunt met steun van Wijksteunpunt 'De Oase'

Eén keer in de maand verandert de huiskamertafel van 'Het Kruispunt' in een stamtafel voor wat diepere gesprekken. Ieder die wil meepraten kan aanschuiven. Vrouwen en mannen met verschillende overtuigingen, vogels van diverse pluimage – er staat een stoel en een kop koffie voor je klaar. We willen praten over wat het leven de moeite waard maakt. Waar we in ons leven voor gaan. En we willen dat dicht bij huis houden. Bij onszelf, onze eigen ervaring; onze dromen ook. Maar geen gezwam in de ruimte.

Mensen hebben elkaar veel te vertellen. Zijn nieuwsgierig naar elkaar. Leren van elkaar. Wijkontmoetingsplek 'Het Kruispunt' biedt een plek om naar elkaar te luisteren. Ieder heeft iets waardevols in te brengen en niemand heeft gelijk. Wel word je samen wijzer. Om daar een beetje op te letten is er een gespreksleider die al vaker met dat bijltje heeft gehakt.

We willen gewoon bij het begin beginnen. Een eerste kennismaking. Dan kun je een teen in het water steken en afwegen of het iets voor je is. Het plan wordt dan nader uitgelegd. Verwachtingen worden gepeild. Er wordt gedacht de ZinIn(n), het ‘zincafé’, te organiseren op tweede donderdag van de maand van 15.30u tot 17.00u. Maar dat hangt ook af van de mogelijkheden van wie mee wil doen.

We spreken dan ook definitief af wanneer de eerste stamtafel georganiseerd wordt. We zullen het die eerste keer hebben over: ‘Wat maakt je leven gelukkig en wat bedreigt je geluk?’. Ongetwijfeld komen daaruit genoeg zaken naar boven voor enkele volgende stamtafelgesprekken.

Informatiebijeenkomsten:
* donderdagmiddag 2 juni van 15.00u tot 16.15u;
* donderdagavond 9 juni van 19.30u tot 20.45u
in Zalencentrum en wijksteunpunt ‘De Oase’, Bachstraat 51, Sittard

Vrouw, man, homo, hetero, gelovig, ongelovig, oud, jong... Welkom!

Meindert Muller