Donderdag 26 mei 2016 in de Sjtadssjool: inloopmiddag nieuwe regenwaterbuffer


Foto: 1limburg.nl

Gemeente Sittard-Geleen en Waterschap Roer en Overmaas organiseren a.s. donderdag 26 mei 2016 van 16.00u tot 18.00u een inloopmiddag voor alle inwoners van de wijken Vrangendael en Kemperkoul.

Dit jaar wordt een nieuwe regenwaterbuffer genaamd ‘Jubileumbos’ aan de Lahrweg (ter hoogte van de Eendenpoelweg) gemaakt. De regenwaterbuffer moet in de wijk wateroverlast bij hevige regen tegengaan. Tijdens de inloopmiddag, gehouden in het gebouw van de Sjtadssjool krijgen bewoners meer informatie over de specifieke plannen, tijdsplanning en uitvoering.


Foto's: Waterschap Roer en Overmaas

Hoe komt de nieuwe regenwaterbuffer ‘Jubileumbos’ aan de Lahrweg eruit te zien? Wanneer zijn de werkzaamheden gepland? Hoe werkt de regenwaterbuffer precies? Welke eventuele hinder is hierdoor te ervaren? U krijgt antwoord op deze en andere vragen tijdens de inloopmiddag.

Opvang regenwater
Regenwaterbuffers zijn natuurlijke bekkens of bassins in het landschap waarin een teveel aan (regen)water tijdelijk opgevangen kan worden. Zo wordt voorkomen dat hevige neerslag voor wateroverlast in een wijk of gebied zorgt.

Kijk voor meer informatie op www.overmaas.nl.

Bron: gemeente Sittard-Geleen