Persbericht: Lancering eerste editie Wijkblad Sittard-Oost, dinsdag 20 september 2016

Op dinsdag 20 september 2016 verschijnt de Doorkijk, hèt wijkblad voor Sittard-Oost. De eerste twee exemplaren worden overhandigd aan wethouders Geilen en Verblakt van gemeente Sittard-Geleen door schrijfster Joke Janssen om 19.00u, locatie Jeu de Boules Club de But (Sportcentrumlaan 32).

De wethouders zullen tevens het logo van het blad onthullen. De organisatie van deze dag is in handen van Colla Breuers.

Na dit feestelijke moment zullen de beide wethouders samen met Joke, Colla en de voltallige redactie op een ludieke manier in enkele wijken de wijkbewoners attenderen op de lancering van dit nieuwe wijkblad voor Sittard-Oost.

's Middags verzorgt Joke Janssen, schrijfster en geboren in Sittard, i.s.m. Boekhandel Krings een signeersessie in de Sjtadssjool, locatie Bovenbouw (Burg. Schrijenstraat 1). De kinderen van groep 8 krijgen dan de mogelijkheid aan Joke vragen te stellen.

Joke is de schrijfster van ‘Lang leve saai!’ en ‘Lang leve familie!’, jeugdboeken die vooral populair zijn bij kinderen van 11 tot 14 jaar (www.jokejanssen.nl).

De Doorkijk is een initiatief van Burgerkracht Sittard-Oost en wil de verbinding tussen de wijken De Baandert, Broeksittard, Kemperkoul, Overhoven, Stadbroek en Vrangendael, de bewoners, ondernemers, scholen, verenigingen, wijkplatforms, etc. bevorderen en daarnaast een podium bieden voor verdieping. Dit alles met één insteek: elkaar deelgenoot te maken wat er in onze zes wijken leeft en vooral de anderen op de hoogte te houden wat er speelt.

De uitvoering ligt in handen van de werkgroep Wijkblad, tevens de redactie. De lay-out en de druk wordt verzorgd door
.

Het wijkblad wordt momenteel mede mogelijk gemaakt door gemeente Sittard-Geleen.

Het blad wordt door verenigingen uit de wijk ná dinsdag 20 september 2016 huis-aan-huis bezorgd in een oplage van 10.000 exemplaren en verschijnt vervolgens elk kwartaal (september - december - maart - juni).

De redactie van Doorkijk Sittard-Oost is bereikbaar via redactieDSO@gmail.com.

Programma van de dag, d.d. dinsdag 20 september 2016
14.00u-15.00u: Vragenuurtje Groep 8, BS de Sjtadssjool) en signeersessie (bovenbouwlocatie)
15.30u-16.30u: Meet&Greet met Joke Janssen, boekhandel Krings

19.00u-19.30u: Lancering Doorkijk door wethouders Geilen en Verblakt, locatie Jeu de Boules Club de But
19.30u-20.30u: Promotie Doorkijk in enkele wijken