Werkzaamheden rotonde Winston Churchilllaan-Hemelsley

Aanstaande maandag, 10 oktober 2016, wordt gestart met de werkzaamheden voor het project ‘Reconstructie Wehrerweg–Bachstraat en asfaltonderhoud rotondes’. Dit project is verdeeld in drie fases:
1. Rotonde Winston Churchilllaan-Hemelsley
2. Rotonde Romeinenstraat-Wehrerweg
3. Kruising Bachstraat-Wehrerweg

Informatie m.b.t. fase 1: rotonde Winston Churchilllaan-Hemelsley
De werkzaamheden aan de rotonde Winston Churchilllaan-Hemelsley duren 7 werkdagen. Dinsdag 11 en donderdag 13 oktober is de rotonde afgesloten voor verkeer.

Omleiding
De rotonde wordt tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk open gehouden voor verkeer. Het verkeer dat over het kruispunt rijdt, wordt geregeld door verkeersregelaars. Dit kan gepaard gaan met vertragingen. Om de drukte op het kruispunt zo veel mogelijk te beperken, wordt een omleidingsroute ingesteld voor doorgaand verkeer van en naar Duitsland. De omleiding loopt via Tüddern (Tuddernderweg – Sittarderstraβe – K1).

Planning
De planning van de werkzaamheden aan de rotonde Hemelsley ziet er als volgt uit:
* maandag 10 oktober: voorbereidende werkzaamheden, beperkte hinder;
* dinsdag 11 oktober: opbreekwerkzaamheden buiten de spits (tussen 9.00u tot 16.00u). Rotonde geheel afgesloten;
* woensdag 12 oktober: opbreekwerkzaamheden, werkzaamheden met verkeer op de rotonde. Mogelijk vertraging;
* donderdag 13 oktober: Aanbrengen asfalt op de rotonde buiten de spits (tussen 9.00u en 16.00u). Rotonde geheel afgesloten. Donderdagavond: aanbrengen markering met verkeer op de rotonde, buiten de spits;
* vrijdag en zaterdag, 14 en 15 oktober: straatwerkzaamheden, zeer beperkte hinder.

Bereikbaarheid tijdens afsluiting
De onderstaande afbeelding geeft de omleiding weer die wordt ingesteld als de rotonde op dinsdag 11 oktober en donderdag 13 oktober tussen 9.00u en 16.00u wordt afgesloten.

Om ervoor te zorgen dat verkeer in de Mozartstraat en de Beethovenstraat veilig kan passeren, wordt op de beide straten een tijdelijk parkeerverbod ingesteld.

Busdiensten
Tijdens de werkzaamheden komt de halte nabij de rotonde Hemelsley te vervallen.

Vragen?
Heeft u nog vragen of wilt u aanvullende informatie? Dan kunt u terecht bij de uitvoerder van BAM Infra, de heer R. Hyndycz, bereikbaar onder mobiel nr. 06 23 01 19 24 (8.00u-16.00u).
Met vragen over de omgeving en verkeersmaatregelen kunt u terecht bij M. Beks, bereikbaar onder mobiel nr. 06 23 01 19 20 of per e-mail: maarten.beks@bam.nl.

Bron: wijkcoördinator François Mostard (francois.mostard@sittard-geleen.nl)