Werkzaamheden rotonde Wehrerweg-Romeinenstraat

Aanstaande zaterdag, 15 oktober 2016, wordt gestart met fase 2 van de werkzaamheden voor het project ‘Reconstructie Wehrerweg–Bachstraat en asfaltonderhoud rotondes’. Dit project is verdeeld in drie fases:
1. Rotonde Winston Churchilllaan-Hemelsley
2. Rotonde Romeinenstraat-Wehrerweg
3. Kruising Bachstraat-Wehrerweg

Informatie m.b.t. fase 2: rotonde Romeinenstraat-Wehrerweg
De werkzaamheden aan de rotonde Wehrerweg-Romeinenstraat duren twee dagen. Van zaterdagavond 15 oktober tot zondagmiddag 16 oktober is de rotonde volledig afgesloten voor verkeer. Dan wordt het asfalt verwijderd en opnieuw aangebracht. Deze werkzaamheden duren van zaterdag 20.00u tot zondag 13.00u.

Omleiding en afsluiting
Tijdens de afsluiting wordt het verkeer via een omleiding om het werk geloodst. De rotonde wordt tijdens de overige werkzaamheden zo veel mogelijk open gehouden voor verkeer. Het verkeer dat over het kruispunt rijdt, wordt geregeld door verkeersregelaars. Dit kan gepaard gaan met wat vertraging.
Om de drukte op het kruispunt zo veel mogelijk te beperken, stellen wij een omleidingsroute in voor doorgaand verkeer van en naar Duitsland. De omleiding loopt via Tüddern (Tudderenderweg – Sittarderstraβe – K1).

Planning
De planning van de werkzaamheden aan de rotonde Romeinenstraat ziet er als volgt uit:
- zaterdag 15 oktober: vanaf 18u voorbereidende werkzaamheden die geen hinder voor het verkeer opleveren. Zaterdagavond (vanaf 20.00 uur): opbreekwerkzaamheden. Rotonde geheel afgesloten;
- zondagnacht 16 oktober (aansluitend op de opbreekwerkzaamheden): aanbrengen asfalt op de rotonde. Rotonde geheel afgesloten. Werkzaamheden zijn rond 13.00u afgerond. Zondagmiddag (vanaf 13.00u): aanbrengen markering met verkeer op de rotonde. Tijdens de werkzaamheden aan de markering wordt verkeer met verkeersregelaars geregeld. Er kan enige vertraging ontstaan.
De werkzaamheden aan de rotonde zijn omvangrijker dan we hebben ingeschat, waardoor wij zaterdagavond langer moeten doorwerken. Het asfalteren van de rotonde begint dan ook ’s nachts.
We vragen u er rekening mee te houden dat wij werkzaamheden aan de rotonde uitvoeren van zaterdag 20.00u tot en met zondagmiddag 13.00u. Wij willen ons bij voorbaat verontschuldigen voor de eventuele extra hinder die dit met zicht meebrengt.

Bereikbaarheid tijdens afsluiting
In de onderstaande afbeelding is de omleiding tijdens de afsluiting weergegeven. Het winkelcentrum Romeinenstraat blijft gedurende de werkzaamheden middels een omleiding bereikbaar.

Busdiensten
Tijdens de werkzaamheden komen de haltes voor de buslijnen 13 en 14 nabij de rotonde Wehrerweg–Romeinenstraat te vervallen. Tijdens de afsluiting van de rotonde komt de halte bij de Selfkantstraat en Lange Voer ook te vervallen. De bus zal dus keren op de rotonde Winston Churchilllaan–Hemelsley.

Vragen?
Heeft u nog vragen of wilt u aanvullende informatie dan kunt u terecht bij de uitvoerder van BAM Infra, de heer R. Hyndycz, bereikbaar onder nummer 06 23 01 19 24 (8.00u-16.00u).
Met vragen over de omgeving en verkeersmaatregelen kunt u terecht bij M. Beks, bereikbaar onder nummer 06 23 01 19 20 of per e-mail: maarten.beks@bam.nl.