PERSBERICHT: goedkope rijbewijskeuring senioren in Sittard

PERSBERICHT: goedkope rijbewijskeuring senioren in Sittard

SITTARD - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 8 en 28 november, 16 december 2019, 15 en 29 januari 2020 en vervolgens twee keer per maand in Zalencentrum 'De Oase', Bachstraat 51.

Informatie en een afspraak maken
Bent u lid van Service van Envida (voorheen GroenekruisService) neemt u dan contact op met Service van Envida, telefoon 043 369 06 10.

Bent u lid van Meander eXtra neemt u dan contact op met Meander eXtra, telefoon 045 574 88 00.
Bent u geen lid dan belt u naar het landelijke afsprakenbureau: 036 720 09 11.

Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.

Tarieven (incl. btw):
* 75+ B/E: € 50,00;
* medisch, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 70,00.
Leden van Envida, Meander en/of CNV/FNV/ouderenbonden krijgen € 10,00 korting op bovenstaande prijzen.

Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Voordat u naar de keuring gaat, dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden. Deze is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).

U beantwoordt de vragen en stuurt de Gezondheidsverklaring naar het CBR. Het kan een aantal weken duren voordat u de papieren die de arts moet invullen, thuisgestuurd krijgt van het CBR (per post of via de mail).

De verwerking en beoordeling door het CBR kan meerdere maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ruim van tevoren een afspraak te maken voor de keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.