Eneco Tour op dinsdag 7 augustus 2012 door Sittard-Geleen

Op dinsdag 7 augustus 2012 vindt de eerste ploegentijdrit van de Eneco Tour plaats in Sittard-Geleen. De gemeente heeft daarmee een unieke nieuwe gebeurtenis in handen. De ploegentijdrit is een voorproefje op de ploegentijdrit tijdens het WK Wielrennen in september. De organisatie van de Eneco Tour in Sittard-Geleen is in handen van Stichting Wielerpromotion Sittard-Geleen en de gemeente.

Route
De start van de tijdrit is op de markt. Vanaf 13.00u starten de teams. De ploegen starten 4 minuten na elkaar en na iedere 5 ploegen zit een ruimte van 8 minuten. De renners rijden via de Putstraat, Pres. Kennedy Singel, Tudderenderweg naar Duitsland en komen weer terug via de Windraak, Windrakerberg, Middenweg, Heerlenerweg, Leyenbroekerweg, Engelenkampstraat waar de tijdrit eindigt.

Kaart route 2e etappe Ploegentijdrit

De finish is op de Engelenkampstraat ter hoogte van het Bestuurscentrum en de ING in Sittard. Op de Haspelsestraat en Deken Tijssenstraat wordt het rennersdorp ingericht waar de wielrenners voor en na afloop worden opgevangen in de ploegenbussen.

Verkeersbeperkingen
Het gehele parcours en het gebied dat ingesloten wordt door het parcours is op dinsdag 7 augustus a.s. afgesloten van 12.30u tot 16.30u. Woont u aan de route? Dan is uw pand tussen 12.30u en 16.30u niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Ook mogen er geen auto’s aan de route worden geparkeerd.
Er zijn 4 doorsteekplekken om het ingesloten gebied te verlaten:
* Tudderenderweg kruising Vrangendael;
* Tudderenderweg kruising Hemelsley;
* Tudderenderweg kruising Jan Steenstraat/Sportcentrumlaan;
* Leyenbroekerweg kruising Bernardlaan/Charles Beltjenslaan.

Houd er rekening mee dat de tijdrit door Duitsland gaat, waardoor ook daar wegen afgesloten zijn. Alle verkeer wordt via borden of verkeersregelaars omgeleid. Gedurende de afsluiting rijden bussen alternatieve routes en vervallen bushaltes. Een samenvatting van de maatregelen vindt u op www.veolia-transport.nl.

Brief
Medio juni heeft de gemeente inwoners van de route en het ingesloten gebied een brief gestuurd. Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar enecotour@sittard-geleen.nl of bel met het gemeentelijk callcenter: 046 477 7777.