PERSBERICHT Partners in Welzijn

Mag het een maatje meer zijn?!

Ouderen
Weet u dat er in Nederland veel ouderen wonen die eenzaam zijn? Die weinig of geen bezoek krijgen omdat familie en vrienden overleden zijn of ver weg wonen? Die niet of moeilijk zelfstandig de deur uit kunnen? Deze mensen worden vaak vergeten. Daarom heeft Partners in Welzijn (PIW) het Maatjesproject. En u begrijpt, maatjes zijn er nooit genoeg ...

Met een paar uur per week of per veertien dagen kunt u iets betekenen voor uw medemens. Een paar uur van uw tijd voor iemand die behoefte heeft aan een gesprek van mens tot mens. Die gewoon gezellig een kop koffie wil drinken met iemand of een spelletje wil doen.
Of er samen op uit; een boek halen bij de bieb, boodschappen doen of een stukje wandelen.
Er zijn duizend-en-één mogelijkheden, u beslist samen wat u gaat ondernemen.

Ziekenhuispool
Het komt steeds vaker voor: ouderen die alleen wonen en naar het ziekenhuis moeten. Ze hebben geen vervoer of mogen niet zelf rijden in verband met de behandeling of medicatie. Ze kunnen moeilijk lopen en hebben hier ondersteuning bij nodig. Ze zijn erg gespannen voor het onderzoek of voor een uitslag. Of ze willen graag dat iemand mee luistert bij het bezoek aan een arts, omdat het kortetermijngeheugen hen af en toe in de steek laat.
Redenen genoeg, van praktische en/of emotionele aard, om niet alleen te willen gaan.

Wilt u iets voor een ander betekenen op het moment dat u daar tijd voor heeft? Dan is de ziekenhuispool wellicht iets voor u.

Maatwerk
Naast ouderen krijgt PIW ook steeds meer vragen van de jongere senior.
Een ziekte, een scheiding, met pensioen, een verhuizing of het overlijden van een partner kan iemands leven op de kop zetten. De persoon moet opnieuw zijn of haar weg vinden en nieuwe contacten (leren) aangaan. Een tijdelijk steuntje in de rug kan dan wenselijk zijn.
Contact van mens tot mens, een luisterend oor, samen doelen stellen en er op uit. Eén op één contact of in een klein groepje, het kan allemaal, want het Maatjesproject is en blijft maatwerk!

Vrijwilligerswerk, wat levert het u op?
Partners in Welzijn heeft een goede regeling voor vrijwilligers. Zo kunt u als maatje rekenen op professionele ondersteuning, deskundigheidsbevordering en reiskostenvergoeding. Buiten het feit dat u iets voor een ander doet, levert vrijwilligerswerk ook ú iets op: het geeft een goed gevoel, u kunt uw kwaliteiten inzetten, u kunt ervaring opdoen, nieuwe dingen leren en u leert nieuwe mensen kennen.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Ludy van Brink, tel. 046 457 19 19 of stuur een e-mail naar lvbrink@piw.nl