Nieuwsflits Burgernet 25 april 2014: opgepast voor mobiel banditisme

In Sittard-Geleen zijn donderdagmiddag meerdere personen belaagd door zigeunerachtige mannen en -vrouwen en raakten daarbij in een geval een gouden ketting en een gouden armband kwijt.

Een 40-jarige man uit Sittard werd in de Vermeerstraat door twee vrouwen omhelsd toen hij zijn fiets tegen het hek van zijn huis zette en wilde afsluiten. Zij vlogen hem letterlijk om de hals. Terwijl ze dit deden, zagen ze kans om een gouden ketting en gouden armband weg te nemen. Plotseling lieten ze de man los en stapten in een auto met Duits kenteken waarin twee mannen zaten te wachten. Kort hierna ontdekte het slachtoffer dat hij was bestolen.

Een 64-jarige inwoner van Sittard was kort hierna op de Hemelsley het slachtoffer van vermoedelijk hetzelfde viertal. Hier werd een andere truc toegepast. Om hem naar de auto te lokken, had de bijrijder het portierraampje open en vroeg de weg naar het ziekenhuis. Op schoot hield hij een opengevouwen plattegrond vast. Toen de behulpzame Sittardenaar naast de auto stond, werd zijn hand vastgepakt en werd geprobeerd om hem een ring om zijn vinger te doen. Op dat moment stapten de twee vrouwen uit de auto en belaagden hem. Ook hier hadden ze het gemunt op de gouden halsketting die het slachtoffer om had. Dit keer mislukte de diefstal omdat het slachtoffer op tijd wist weg te komen.

De politie heeft de laatste dagen meerdere meldingen gekregen uit de Hemelsley en omgeving van opdringerige zigeuners en/of Roemenen. Burgers worden gewaarschuwd om alert te zijn en voorzichtig te zijn met het dragen van kostbare sieraden en om de politie te bellen als verdachte personen in de buurt zijn. Dit kan via 0900 8844 of anoniem via 0800-7000.